Image default
NOVOSTIPROJEKTI

Održan još jedan Humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju

Po iznimno toplom i sparnom vremenu u sklopu manifestacije Ljeto u Jaski održan osmu godinu zaredom Humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju. I ovogodišnje događanje je okupilo veliki broj trkača, sportaša i rekreativaca koji svojim sudjelovanjem pomogli da se ova humanitarna akcija održi. Organizatori Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme zadovoljni su odazivom i prikupljenim donacijama koje su odlučili namijeniti kao i nekoliko godina unazad kao pomoć za rad udruge Profectus koja se bavi radom sa djecom sa poteškoćama u razvoju.
Ultramaraton je počeo u točno u podne i trčalo se je ukupno kontinuirano 6 sati u krugu Parka u dužini od 800 metara, te je istrčano 638 krugova. Ova aktivnost nije imala natjecateljski karakter, ali svakako valja spomenuti one koji su najviše pretrčali.

Najbolji na ultramaratonu

Ukupno je najviše krugova istrčao Jaskanac Stjepan Kišić, koji je trčao punih 6 sati i za to vrijeme istrčao 61 krugova, dok je sa 33 krugova kod žena najviše krugova istrčala Valentina Pinturić Hrković.

Svakako treba i spomenuti, da su ovu plemenitu akciju podržali i članovi jaskanskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva koji su zajedno u grupi otrčali nekoliko krugova u parku.
Organizatori ovog ultramaratona zahvaljuju se svima koji su pomogli da ova se ova humanitarna akcija održi. Posebna zahvala i ove godine ide zagrebačkoj županiji, Gradu Jastrebarskom, Centru za kulturu i Turističkoj zajednici grada Jastrebarsko koji su omogućili organizaciju Ljeta u Jaski, događanja kojeg je ova humanitarna akcija bila.

Slične objave

Započeo nastavak Besplatnog Nordijskog hodanja u Parku

jastrebextreme

Ovaj vikend Jap Trail 2018

jastrebextreme

Velik broj trkača okušao se na Žumberak trailu

jastrebextreme