Image default
NOVOSTIUTRKE

Održan Jap Trail 2018 i planinarski uspon za Praznik rada

Protekli vikend i tjedan u organizaciji Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme održana su dva događanja koja su okupila jako veliki broj posjetitelja. Prvo je prošlu subotu održana trail utrka pod nazivom Jap Trail 2018, gdje se je za uživanje u trčanju po stazama Žumberak i Samoborskog gorja prijavilo preko 300 prijavljenih natjecatelja iz 5 europskih država. Organizatori su za za natjecatelje pripremili staze u dvije dužine: Kratka staza u dužini od 16km i Duga staza u dužini od 30km. Najbolje na Kratkoj stazi u ženskoj konkurenciji su bile, prvoplasirana Gabrijela Šalković, ispred Maje Marukić i Nole Jandrečić. Na stazi iste dužine u muškoj konkurenciji najbolji je bio Matija Razum, ispred Marka Rajkovića i Petka Drakulića, dok su u muškoj konkurenciji na Dugoj stazi najbolji bili Hrvoje Vlašić ispred Matije Čavrak i Ivana Goleca.

Kod žena na Dugoj stazi najbolja je bila Jelena Sekelj ispred Petre Kulić i Mandice Grubišić. Isto tako održano je i ekipno natjecanje u trail trčanju, gdje je prvo mjesto osvojila ekipa pod nazivom Zbrda Zdola, ispred ekipe Nizak pritisak i ekipe Mahović running team. Ova utrka je bila prvo kolo Kontinet Trail lige, a sljedeća utrka će se održati u 27.05.2018. u Zagrebu pod nazivom Poniq trail 2018.

Povodom Praznika rada, DZSIR Jastreb extreme je održalo svoj tradicionalni Uspon na Japetić povodom Praznika rada, pod nazivom Ajmo svi na Jap. Lijepi i sunčani dan okupio je ponovno veliki broj malih i velikih planinara, koje su članovi udruge Jastreb extreme na pola puta od Šumskog dvora do Japetića dočekali sa prigodnim majicama uspona, bočicom vode i poklonima . Uspješno je ostvaren cilj ovog planinarskoga uspona, a to je poticanje i druženje roditelja i djece kako bi zajednički provodili što više slobodnog vremena u prirodi i na svježem zraku. Kod planinarskog doma na Žitnici, a u sklopu pohoda, Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko kontroliralo je razinu šećera u krvi i mjerilo krvni tlak. Članovi DZSIR Jastreb extreme i HPD Jastrebarsko prigodno su u sklopu pohoda očistili i nekoliko planinarskih staza koje vode prema vrhu na Japetiću.

 

Oba ova događanja su se održala uz podršku Grada Jastrebarsko, gradske sportske i turističke zajednice, uz to uspon na Japetić povodom Praznika rada je i podržao i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Prezadovoljni organizatori se zahvaljuju svima onima koji su pohodili ova dva događanja na Japetiću.

Slične objave

Povodom Svjetskog dana pješačenja pohod iz Jaske na Japetić

jastrebextreme

Nastavlja se Besplatno Nordijsko hodanje u Parku

jastrebextreme

Uspješan humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju

jastrebextreme