Image default
MANIFESTACIJENOVOSTI

Uspješno obilježen Nacionalni dan hodanja

U Jastrebarskom uspješno je obilježen Nacionalni dan hodanja, ova javnozdravstvena akcija održala se je u sklopu projekta „Hodanjem do zdravlja“. Tridesetak sudionika sudjelovalo je u planinarsko pješačkom pohodu iz centra grada na Japetić. Kao i prethodnih godina ovaj pohod organizirali su članovi Društva za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“, uz pomoć jaskanskih planinara. Staza pohoda je vodila iz centra grada do Planinarskog doma na Japetiću, a sudionici su se kretali rutom kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola na Japetić.

Cilj ove javnozdravstvene akcije bio je potaknuti građanstvo da se u slobodno vrijeme, na otvorenom i unutar sigurnog okruženja, uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja te na taj način učine veliki korak prema unapređenju vlastitog zdravlja. Cijeli pohod osiguravali su i vodili planinari HPD Jastrebarsko.

Iz udruge DZSIR „Jastreb extreme“ zahvaljuju svim sudionicima sa sudjelovanju i najavljuju sljedeće događanje, a to je tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica (31.10.2019.), na kojem se također očekuje veliki broj sudionika.

Slične objave

Održan prvi KotloWine trek 2017

jastrebextreme

Brozovič i Karlovčani vodeći na Humanitarnoj cros ligi Gović

jastrebextreme

U subotu obilježavanje Hrvatskog Olimpijskog dana i nastavak programa Hodanja do zdravlja

jastrebextreme