Image default
MANIFESTACIJENOVOSTI

Planinarsko pješački pohod na Japetić

U Jastrebarskom uspješno je obilježen Nacionalni dan hodanja, ova javnozdravstvena akcija održala se je u sklopu projekta „Hodanjem do zdravlja“. Tridesetak sudionika sudjelovalo je u planinarsko pješačkom pohodu iz centra grada na Japetić. Kao i prethodnih godina ovaj pohod organizirali su članovi Društva za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“, uz pomoć jaskanskih planinara. Staza pohoda je vodila iz centra grada do Planinarskog doma na Japetiću, a sudionici su se kretali rutom kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola na Japetić.

Cilj ove javnozdravstvene akcije bio je potaknuti građanstvo da se u slobodno vrijeme, na otvorenom i unutar sigurnog okruženja, uključe u organiziranu i stručno vođenu aktivnost hodanja te na taj način učine veliki korak prema unapređenju vlastitog zdravlja. Cijeli pohod osiguravali su i vodili planinari HPD Jastrebarsko.

Iz udruge DZSIR „Jastreb extreme“ zahvaljuju svim sudionicima sa sudjelovanju i najavljuju sljedeće događanje, a to je tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica (31.10.2019.), na kojem se također očekuje veliki broj sudionika.

Slične objave

Uzbudljiva završnica ljetnog dijela Naturel cross lige Gović

jastrebextreme

Uspješno završila Naturel cross liga Gović 2017.

jastrebextreme

Pobjednici proljetnog dijela Šalković i Brozović

jastrebextreme