Image default
MANIFESTACIJENOVOSTIPROJEKTI

Uspješno održan 1. Festival Nordijskog hodanja i pješačenja u zagrebačkoj županiji

Ove godine, po prvi puta u gradu Jastrebarskom održana je sportsko rekreacijska manifestacija 1. Festival Nordijskog hodanja i pješačenja u Zagrebačkoj županiji.

Navedena manifestacija održala se je pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarsko i Zagrebačke županije, a u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Jastrebarskog i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Jastrebarsko. Organizatori ovog događanja Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme ovo događanje su održali u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije, te u sklopu nacionalnog projekta Živjeti zdravo – hodanjem do zdravlja koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Na navedenom festivalu sudjelovali su klubovi Nordijskog hodanja iz Samobora, Karlovca, Zagreba, a pridružio im se je i veliki broj Jaskanaca. Unatoč velikoj vrućini i sparnom vremenu sudionici su nastupili na stazama od 3 i 7 kilometara, na kojima su ih Jaskanke vodile u društvu predsjednika Saveza Nordijskog hodanja Hrvatske, Davorina Antolića.

Svaki sudionik ovog događanja je dobio prigodni startni paket, te za njih organiziran i topli obrok i prigodan zabavni program. Samo hodanje održavalo se je po Perivoju dvorca Erdody i okolici Jaske, a svakako treba i spomenuti volontere Gradskog Društva Crvenog križa koji su sudjelovali na kao potpora na okrepnim stanicama na rutama hodanja.

Organizatori su izuzetno zadovoljni brojem sudionika ovog događanja, a sudionici su imali samo riječi pohvale na organizaciju ovog festivala, za koji se svi nadaju da će postati tradicionalan.

Slične objave

Počinje Besplatno Nordijsko hodanje u Parku

jastrebextreme

Održano „Trčite i hodajte s nama!“

jastrebextreme

Info letak pred utrku Krabat trail 2022.

jastrebextreme