Image default
NOVOSTIUTRKE

Rekordan i vrlo uspiješan Jaskanski Vinski treking Jana Trek 2016.

Osmo kolo nacionalne Treking lige pod nazivom Jaskanski Vinski treking „Jana Trek 2016“ održalo se protekli vikend u Jastrebarskom i njegovoj okolici. Ovogodišnju šestu po redu manifestaciju pohodili su u rekordnom broju natjecatelji iz nekoliko zemalja, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije, te iz cijele Hrvatske. Svi prijavljeni natjecatelji su se natjecali u  tri različite kategorije znakovitog imena: Škropec na 15km, Gemišt na 25km i Čistak na 42km. Start i završetak utrke bio je u Prodindolu u Vinskoj kući Jana, a sam start utrke obilježilo je lutanje ponajprije  po bregima plešivičko svetojanskog vinogorja, te Žumberku i Samoborskom gorju.

Po kategorijama su pobijedili sljedeći natjecatelji:

Škropec (žene):

 1. Gabrijela Šalković (karlovac)
 2. Elza Božić (Zagreb)
 3. Katarina Gulaš (Đakovo)

Škropec (muški):

 1. Josip Domjančić (Jastrebarsko)
 2. Nenad Ostojić (Zagreb)
 3. Dinko Čulig (Ozalj)

Gemišt (žene):

 1. Ana Ježovita (Zagreb)
 2. Barbara Nežmahen (Krapina)
 3. Ivana Ivandija (Đurđevac)

Gemišt (muški):

 1. Tihomir Kralj (Lojnica)
 2. Tomislav Barkić (Samobor)
 3. Siniša Roginić (Zabok)

Čistak (žene):

 1. Jelena Brezak ( Zabok)
 2. Petra Kontić (Zagreb)
 3. Jelena Sekelj (Varaždin)

Čistak (muški):

 1. Andraž Hribar (Slovenija)
 2. Damir Kligl (Osijek)
 3. Blaž Špiler (Slovenija)

treking velika.jpg

treking velika 1.jpg

treking velika 2.jpg

treking velika 3.jpg

treking velika 4.jpg

treking velika 5.jpg

treking velika 6.jpg

Prije samog starta utrke svi prisutni natjecatelji imali su priliku degustirati pjenušce jaskanskog kraja koje su donirali poznati jaskanski vinari, a ovogodišnja utrka je prolazila uz Vinariju Šoškić gdje je svaki natjecatelj imao priliku kušati razna vina ovog obiteljskog gospodarstva.

Upoznavanje ljepota prirode, ugostiteljske i turističke ponude Jaske i okolice ima za cilj ova sportska manifestacija, a veliki broj natjecatelja je proveo cijeli vikend na našem području. Povećani broj noćenja pridonosi turističkom značaju našeg grada i okolice.

Ovakve utrke zasigurno imaju budućnost i postoji velika potreba za njima. Veliki broj ljudi želi upoznavati dijelove Hrvatske na ovakav način, jer im se uz sportsko natjecanje nudi i mogućnost upoznavanja ugostiteljske i turističke ponude određenog dijela naše zemlje.

Organizatori Društvo za sport i rekreaciju  Jastreb extreme i ove godine su se pobrinuli da svi natjecatelji iz Jaske nose lijepa sjećanja na utrku i druženje, te da svi budu oduševljeni gostoljubivošću domaćina i kvalitetom proizvoda koje su imali priliku isprobati.

Slične objave

Pobjednici proljetnog dijela Šalković i Brozović

jastrebextreme

Završila je XC MTB/CROSS liga GOVIĆ

jastrebextreme

Uspješan humanitarni 6-satni ultramaraton u trčanju i hodanju

jastrebextreme