Image default
MANIFESTACIJENOVOSTIPROJEKTI

Dobar odaziv na pohod na Japetić

6aPovodom Svjetskog dana pješačenja veliki broj planinara, sportaša, rekreativaca i zaljubljenika u prirodu se je odazvao na Planinarsko pješački pohod na Japetić.

Vrlo dobru organizaciju na radost svih sudionika drugu godinu zaredom organiziralo je Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“ u suradnji sa Hrvatskim planinarskim društvom Jastrebarsko. Ovim događanjem se promovira i oživljava staza koja vodi iz Perivoja dvorca Erdody do Planinarskog doma na Japetiću.  

Cijeli pohod koji je brojao šezdesetak sudionika održavao se je pod budnim nadzorom jaskanskih planinara, a sudionici su se kretali iz Perivoja parka Erdody, pa kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola  na uspon do Planinarskog doma na Japetiću.

Sve sudionike pohoda na početku  je došao pozdraviti  zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat, koji ujedno vrši i dužnost predsjednika Športske zajednice grada Jastrebarsko.

35bPohod su i ovaj put svojim pokroviteljstvom podržali Grad Jastrebarsko i Turistička zajednica Grada, a po prvi puta ostvarena je i suradnja sa Zavodom za javno zdravstvo Zagrebačke županije koji je uz „moralnu“ podršku ovaj pohod podržao i sa svojim promidžbenim materijalima.

I ova aktivnost je dio projekta  Aktivan život – aktivna zajednica“ čiji je  cilj uključiti što više građana u različite organizirane sportsko-rekreacijske aktivnosti, radi očuvanja njihova zdravlja i poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa.

Uskoro kreće (31.10.2015.) i sljedeća aktivnost također dio ovog hvalevrijednog projekta, a to je tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica, na kojem se očekuje veliki broj sudionika.  

 

 

Slične objave

Noćni uspon na Japetić 2015

jastrebextreme

Živjeti zdravo – Hodanjem do zdravlja

jastrebextreme

Povodom Svjetskog dana pješačenja pohod iz Jaske na Japetić

jastrebextreme