Image default
NOVOSTI

Tomislav Budinšćak uspješno završio 100 milja Istre

Ovaj vikend u Istri se održala najteža utrka u Hrvatskoj 100 milja Istre. Od 2016. godine 100 milja Istre je uvrštena u Ultra-Trail World Tour (UTWT), koji čini elitna skupina od samo nekoliko prestižnih svjetskih utrka.

Staza se prostire od istočnog dijela poluotoka sa startom u Labinu, preko najviših planinskih vrhova i završava na zapadnoj obali poluotoka, u gradu Umagu. Na stazi se mogu doživjeti svi mogući aspekti trail trčanja, jako zahtjevni i tehnički teren, malo coasteringa, sjajni srednjovjekovni gradići, duboke šume, urbane sredine, blatne doline i sve to začinjeno panoramama koje oduzimaju dah. O težini utrke ove godine dovoljno govori to da je na Vojaku na vrhu Učke trkače dočekao jaki vjetar i 10 cm snijega
Ova sjajna utrka ima 4 staze u dužinama od 41 km, 67 km, 110 km koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u trail-u ove godine i najzahtjevnija utrka od 168 km ili 100 milja.
Na stazi od 168 km i usponom od 6539 m grad Jastrebarsko je po prvi put imao predstavnika. Na ovu tešku i zahtjevnu avanturu odlučio se je Tomislav Budinšćak, te je uspješno završio i to u vremenu od 45 sati i 10 minuta. Utrku je startalo ukupno 395 najodvažnijih i najspremnijih trkača. Tomislav je u ukupnom poretku zauzeo 257. mjesto ukupno i 159. u svojoj starosnoj kategoriji, još jedan vrijedan podatak govori o težini utrke i uvjetima na stazi, a to je da je 111 natjecatelj odustao prije cilja.

Dok su najodvažniji i najspremniji trkači trčali, paralelno se je u Umagu u sklopu ove manifestacije održavao i Sajam sporta na kojem je Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme predstavio Žumberak Trail 2019. Ove godine u suradnji sa gradskom turističkom zajednicom i njenom voditeljicom Petra Masnec uspješno je predstavljena i turistička i ugostiteljsku ponuda grada Jastrebarskog. Na sajmu je ostvaren veliki broj kontakata i prijava za Žumberak Trail 2019 koji će se održati 24.08.2019. godine.

Slične objave

Uspješno održan 1. Festival Nordijskog hodanja i pješačenja u zagrebačkoj županiji

jastrebextreme

Prijave su otvorene – Žumberak trail

jastrebextreme

U Jaski Night GoWich Trail 2021

jastrebextreme