Image default
NOVOSTI

Tomislav Budinšćak uspješno završio 100 milja Istre

Ovaj vikend u Istri se održala najteža utrka u Hrvatskoj 100 milja Istre. Od 2016. godine 100 milja Istre je uvrštena u Ultra-Trail World Tour (UTWT), koji čini elitna skupina od samo nekoliko prestižnih svjetskih utrka.

Staza se prostire od istočnog dijela poluotoka sa startom u Labinu, preko najviših planinskih vrhova i završava na zapadnoj obali poluotoka, u gradu Umagu. Na stazi se mogu doživjeti svi mogući aspekti trail trčanja, jako zahtjevni i tehnički teren, malo coasteringa, sjajni srednjovjekovni gradići, duboke šume, urbane sredine, blatne doline i sve to začinjeno panoramama koje oduzimaju dah. O težini utrke ove godine dovoljno govori to da je na Vojaku na vrhu Učke trkače dočekao jaki vjetar i 10 cm snijega
Ova sjajna utrka ima 4 staze u dužinama od 41 km, 67 km, 110 km koja je ujedno bila i Prvenstvo Hrvatske u trail-u ove godine i najzahtjevnija utrka od 168 km ili 100 milja.
Na stazi od 168 km i usponom od 6539 m grad Jastrebarsko je po prvi put imao predstavnika. Na ovu tešku i zahtjevnu avanturu odlučio se je Tomislav Budinšćak, te je uspješno završio i to u vremenu od 45 sati i 10 minuta. Utrku je startalo ukupno 395 najodvažnijih i najspremnijih trkača. Tomislav je u ukupnom poretku zauzeo 257. mjesto ukupno i 159. u svojoj starosnoj kategoriji, još jedan vrijedan podatak govori o težini utrke i uvjetima na stazi, a to je da je 111 natjecatelj odustao prije cilja.

Dok su najodvažniji i najspremniji trkači trčali, paralelno se je u Umagu u sklopu ove manifestacije održavao i Sajam sporta na kojem je Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme predstavio Žumberak Trail 2019. Ove godine u suradnji sa gradskom turističkom zajednicom i njenom voditeljicom Petra Masnec uspješno je predstavljena i turistička i ugostiteljsku ponuda grada Jastrebarskog. Na sajmu je ostvaren veliki broj kontakata i prijava za Žumberak Trail 2019 koji će se održati 24.08.2019. godine.

Slične objave

Održana cross utrka povodom Dana Grada

jastrebextreme

Jastrebovi dobrotom izmamili osmijeh na lica djece

jastrebextreme

Vrlo uspješna jastrebova humanitarna akcija

jastrebextreme