Image default
NOVOSTI

Divan izlet jaskanskih hodača u Trakošćan

Polaznici Besplatnog nordijskog hodanja u Parku, protekli vikend uputili su se na izlet u Trakošćan. Povod izleta u Trakošćan bio je prvi rekreativni Festival nordijskog hodanja i pješačenja Varaždinske županije, koji su organizirali Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava Varaždin, u suradnji s Varaždinskom županijom, županijskom turističkom zajednicom i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja. Namjera organizatora festivala je promocija zdravog načina života, uz turističku ponudu te prirodne ljepote i kulturne znamenitosti hrvatskog sjevera. Preko 500 okupljenih sudionika iz cijele Hrvatske, osim u hodanju i rekreaciji, uživalo je i u nadaleko poznatim ljepotama Trakošćana. Sljedeći planirani izlet na identično okupljanje planira se sredinom travnja u popularnu Opatiju.

Besplatno nordijsko hodanje kao sportsko rekreacijska aktivnosti održava se u gradu Jastrebarsko već nekoliko godina, a provode je voditelji nordijskog hodanja Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme. Ova aktivnost ima potporu jaskanske sportske zajednice, Grada Jastrebarsko i Zagrebačke županije.

Svi zainteresirani za nordijsko hodanje mogu se i dalje pridružiti svaki ponedjeljak, srijedu i petak u Perivoju dvorca Erdody ispred Žitnice u terminu od 18:30-20:00 sati, a organizatori osiguravaju svu opremu za provođenje ove aktivnosti.

Slične objave

Trčanje i hodanje na Humanitarnom 6-satnom ultramaratonu za Inkluzivni centar za djecu PROFECTUS

jastrebextreme

Dobar odaziv na pohod na Japetić

jastrebextreme

Uspješan Noćni uspon na Japetić

jastrebextreme