Image default
MANIFESTACIJENOVOSTI

Uspješan jubilarni 5. Humanitarni 6-satni ultramaraton za Inkluzivni centar za djecu PROFECTUS

13724131_1406927185989395_7438460711602784082_o

Proteklu nedjelju kao dio manifestacije Ljeto u Jaski u Perivoju dvorca Erdody uspješno je održan 5. Humanitarni 6-satni ultramaraton za Inkluzivni centar za djecu Profectus u organizaciji Društva za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“ i Atletskog kluba „Jastreb 99“.

Ovaj ultramaraton nema natjecateljski karakter, već je svaki učesnik mogao otrčati koliko krugova želi i time je sudjelovao u ovom humanitarnoj akciji.

Ukupno je istrčano 1163 kruga po 800 metara, što iznosi više od 930 kilometara, a trčalo je 103 trkača (39 žena i 64 muškaraca). Najviše krugova kod muškaraca je već tradicionalno istrčao jaskanski atletičar Zdenko Boban sa ukupno 66 krugova, dok je drugi trkač sa 54 kruga bio samoborski trkač Tomislav Japunčić, treći je bio jaskanac Krešimir Karas sa 44 kruga. Kod žena 40 krugova je istrčala zagrebačka trkačica Zorica Cvanciger, ispred jaskanke Petre Grgas koja je istrčala 36 krugova i samoborke Ivane Kokot sa istrčanih 25 krugova. Kao i prethodnih godina i ove godine su u ovom maratonu sudjelovali, osim jaskanca kao domaćina, i dragi nam prijatelji i gosti iz Samobora, Karlovca, Ozlja, Zagreba, Slatine, a i iz Slovenije te su svi svojim sudjelovanjem podržali ovu humanitarnu akciju. Svi oni koji su nastupili na humanitarnoj utrci su dobili prigodnu medalju i poklone za uspomenu, a za najbolje organizatori su u suradnji sa centrom Profectus osigurali vrijedne nagrade.

Svojim dobrovoljnim prilozima trkači su omogućili da ova akcija iznenađujuće dobro uspije, a posebno treba izdvojiti samoborca Željka Oreški koji je kao predstavnik Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja u ime istoimenog sindikata donirao 5.000,00kn.

U ime organizatora Humanitarnog 6–satnog kontuiniranog maratona Mladen Budinšćak je predsjednici Inkluzivnog centra za djecu Profectus gospođi Marini Rasinec Sečen uručio 5.908,00 kn čime se je ova humanitarna akcija pokazala izuzetno uspješnom. Donirani novac iskoristiti će se u radu udruge i u pomoći nabave potrebite opreme za rad sa djecom.

Slične objave

Uspješno Trkačko Martinje i cross utrka povodom Dana Grada

jastrebextreme

Besplatno Nordijsko hodanje u Parku kreće ponovno u Jaski

jastrebextreme

Jastrebovi dobrotom izmamili osmijeh na lica djece

jastrebextreme