Image default
NOVOSTIUTRKE

Ovaj vikend Jaskanski Vinski Treking „JanaTrek 2016“

U subotu se održava Jaskanski Vinski treking pod nazivom „Jana Trek 2016“. Ova jedinstvena međunarodna manifestacija u našem kraju tradicionalno se održava šestu godinu zaredom, te je dio natjecanja Treking lige. Tristotinjak natjecatelja iz cijele Hrvatske, te iz Slovenije i Bosne i Hercegovine ove godine će imati priliku nastupiti u tri različite kategorije trekinga: 15km, 25km i 42km. Start utrke je 20.08.2016. u 10:00h u Vinskoj kući Jana u selu Prodindol, gdje će biti i cilj. Utrka će se odvijati po bregima plešivičko svetojanskog vinogorja, te Žumberku i Samoborskom gorju. Ovakav oblik natjecanja zadnjih nekoliko godina postao jako popularan te okuplja veliki broj zaljubljenika koji se uz sport i lijepu prirodu, žele upoznati sa ugostiteljskom i turističkom ponudom kraja u kojem se natječu.

 

Ova utrka služi kao dobra promocija sportsko-turističke ponude našeg kraja, te veći broj natjecatelja u naš grad dolazi već u petak i planira se zadržati cijeli vikend.

Želja organizatora Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme je da svi natjecatelji uz sportsko nadmetanje, uvijek sa ovakve utrke nose lijepa sjećanja i budu vrlo dobro upoznati sa krajem gdje se utrka održava. U sklopu ovog događanja jaskanski vinari će imati priliku prezentirati svoja vina, a mala seoska gospodarstva ugostiteljsku i turističku ponudu.

Iz Jastreb extreme pozivaju sve jaskanke i jaskance da podrže ovo natjecanje, te da pokažu da je grad Jastrebarsko prepoznatljiv po svojim vinima i nadaleko poznat po svojoj gostoljubivosti.

logo

Slične objave

Rekordan Humanitarni 6-satni ultramaraton

jastrebextreme

Nastavlja se Besplatno Nordijsko hodanje u Parku

jastrebextreme

Odličnih 24h Japetića

jastrebextreme