Image default
NOVOSTI

Jana i Katarina najbolje na Škrapingu

Na otoku Pašmanu održana je 12. internacionalna trekking utrka „Škraping 2017“, koja je ujedno bila i utrka drugog kola Treking lige. Nastupilo je čak 1.209 natjecatelja s brojem, dok je broj prijavljenih bio rekordnih 1.616 natjecatelja iz 10 europskih država (Italije, Slovenije, Mađarske, Švicarske, Norveške, Makedonije, Rusije, Slovačke, Bosne i Hercegovine i Hrvatske).

Ovogodišnje natjecanje kao i prethodnih godina odvijalo se je po oštrom morskom kamenju i škrapama, na kojemu su svi natjecatelji trčali i hodali tražeći kontrolne točke u otočnim špiljama.

I ove godine svojim su nastupom izuzetno zadovoljni bili članovi Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme, koji su postigli vrlo dobre rezultate s obzirom na internacionalnu konkurenciju. Uvjerljivo najbolja na stazi u dužini od 12km u ženskoj konkurenciji bila je jaskanka Jana Budinšćak, koja je nakon 2015. godine i osvojenog drugog mjesta, te 2016. godine i osvojenog trećeg mjesta, ostvarila izvanredan uspjeh osvojivši prvo mjesto u vrlo jakoj i brojnoj konkurenciji. Odmah do nje također u ženskoj konkurenciji na postolju i drugom mjestu našla se još jedna jaskanka Katarina Mikšaj.

U muškoj konkurenciji jaskanci su također ostvarili zapaženi uspjeh, te su na utrci od 12 kilometara ostvarili sljedeće rezultate: Robert Mrakužić, Stjepan Kišić i Alen Car su podjelili 17., 18. i 19. mjesto dok su Mladen Budinšćak i Matijas Mikšaj bili 27. i 30., a Željko Vinščak 42. u konkurenciji od preko 200 natjecatelja. Svakako treba istaknuti uspješno odrađenu utrku u najtežoj kategoriji Maraton jaskanca Tomislava Budinšćaka.

Ova zahtjevna i teška kategorija staze trčala se je u dužini od 45km po obali, a Tomislavu je u svom prvom nastupu na ovakvoj zahtjevnoj i teškoj utrci zauzeo 27. mjesto.

Sljedeće kolo Treking lige će se održati 01.04.2017. godine po prvi puta na Pagu, gdje će ponovno jaskanci nastupiti u velikom broju.

Slične objave

Divan izlet jaskanskih hodača u Trakošćan

jastrebextreme

Obilježen Svjetski dan hodanja u Jaski

jastrebextreme

Nastavlja se Naturel Cross liga GOVIĆ – ljeto 2017

jastrebextreme