Image default
NOVOSTI

Izvrsna Jana Budinšćak i Jastreb extreme

Zadnjim 10. kolom završila je 4. Šojkina zimska liga, ova je liga u vrlo kratko vrijeme postala vodeća i jedna od najboljih trkačkih trail brdskih liga u zimskom periodu u našoj zemlji. Ponajbolji trkači i trkačice iz Slovenije i Hrvatske svaku subotu su odmjeravali snage i brzinu na prekrasnim i zahtjevnim stazama samoborskog gorja.

 

Izvrsni domaćini Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor pobrinuli su se da se svi natjecatelji i gosti ugodno i lijepo osjećaju, a utrka je imala start i cilj ispred vrlo lijepog i ugodnog lovačkog doma na Plešivičkim Poljanicama. Iako se je Liga održavala u svakojakim uvjetima po hladnoći, kiši, snijegu, ledu, suncu, zimi u 10 kola nastupilo je 323 natjecatelja i natjecateljica na tri različite staze koje su bile u dužinama od 5, 9 i 15 kilometara.

Redovito su ovu ligu pohodili i članovi Društva za sport i rekreaciju Jastreb extreme, te su ostvarili izvrsne rezultate, tako je Jana Budinšćak ukupna pobjednica Lige na stazi najkraće dužine, koju je suvereno osvojila sa rekordom staze u ženskoj konkurenciji. Na stazi iste dužine Andrijana Budinšćak je osvojila drugo mjesto, dok je na Dugoj stazi u dužini od 12km  Tomislav Budinšćak u svojoj kategoriji osvojio treće mjesto.  Od jastrebova još su nastupili Stjepan Kišić, Mladen Budinšćak, Alen Car, Katarina i Matijas Mikšaj, koji su ostvarili solidne rezultate u svojim kategorijama.

 

Ova Liga je poslužila jastrebovima kao dobra podloga za predstojeće nastupe na utrkama Treking lige koja sa se nastavlja sa svojim 2. kolom na Škrapingu na otoku Pašmanu, na najpopularnijoj utrci po kamenoj obali, koju se sprema pohoditi veliki broj jaskanskih trkača.

Slične objave

40 dana do utrke Žumberak trail

jastrebextreme

Planinarski uspon na Japetić povodom Praznika rada

jastrebextreme

Započela radionica Besplatnog Nordijskog hodanja

jastrebextreme