Image default
NOVOSTIPROJEKTI

Živjeti zdravo – Hodanjem do zdravlja

U sklopu projekta ‘Živjeti zdravo’  uz gradu Jastrebarskom započinje aktivnost Hodanjem do zdravlja. Aktivnost će se provoditi subotom u Perivoju dvorca Erdody u 10:00 sati, a započinje ovu subotu, 20.veljače 2021. godine. Na taj način građanima će biti omogućeno da se uključe u redovito i organizirano grupno hodanje uz stručno vodstvo. 

Svojom dugogodišnjom aktivnošću i radom na sportsko rekreacijskim projektima u gradu, Društvo za sport i rekreaciju Jastreb extreme je prepoznato od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kao nosilac ovog projekta za Zagrebačku županiju. Zahvaljujući tome u sklopu projekta i njegova drugog elementa – Zdravlje i tjelesna aktivnost, dobiti će se oprema i označavanje jedne hodaće staze u Jastrebarskom kao primjer dobre prakse za Zagrebačku županiju. Pod organizacijskim nadzorom HZJZ-a dodatno su educirani provoditelji aktivnosti, a zatim je uslijedilo planiranje i provođenje uređenja te označavanja odabranih hodaćih staza. Postavljanjem dostavljenih kompleta opreme do proljeća ove godine ovaj dio projektne aktivnosti bit će završen. Strateškim odabirom sprava za vježbanje, stalaka za bicikle i klupa za dojilje, hodaće staze prilagođene su pripadnicima svih dobnih skupina. 

Ideja i cilj je promocija hodanja kao iznimno zdrav i učinkovit oblik tjelesne aktivnosti, a ujedno jače svijesti i motiviranje tjelesno neaktivnog stanovništva da stvara zdrave životne navike kako bi preventivno štitili svoje zdravlje. O zdravlju se treba brinuti od najranije dobi, a kako bi se stvorili preduvjeti da tjelesno aktivno dijete odraste u tjelesno aktivnu odraslu osobu, važno je njegovati redovite zdrave navike poput hodanja.

Za one koji se pitaju zašto baš hodanje, treba naglasiti činjenicu da je to iznimno važna, a ujedno i najpodcjenjenija tjelesna aktivnost. Mnogobrojne su prednosti hodanja jer ono ne zahtijeva posebne vještine i specijaliziranu opremu te je jednostavno za provedbu i dostupno svima. Udobna obuća, malo dobre volje i slobodnog vremena bit će za početak posve dovoljno i prihvatljivo za svakoga, pa tako i za osobe s prekomjernom tjelesnom masom, kojima će ovo biti idealan izbor tjelesne aktivnosti na putu mijenjanja životnih navika.

Pozivaju se svi da se pridruže provođenju ove sportsko rekreacijske aktivnosti ovu subotu u Perivoju dvorca Erdody u 10:00 sati.

Slične objave

Žumberak trail – zadnje upute

jastrebextreme

Hvala volonteri

jastrebextreme

Besplatno Nordijsko hodanje u Parku kreće ponovno u Jaski

jastrebextreme