Image default
MANIFESTACIJENOVOSTI

Uspješan planinarsko pješački pohod na Japetić

Pedesetak sudionika sudjelovalo je na ovogodišnjem Planinarsko pješačkom pohodu na Japetić, koji je odlični organiziralo Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“. Pohod koji ima za cilj povezivanja i oživljavanja staze koja vodi iz centra grada Jastrebarskog do vrha kod doma na Japetiću. Sudionici su se kretali iz Perivoja parka Erdody, pa kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola na uspon do Planinarskog doma na Japetiću, uz nekoliko okrijepnih stanica gdje svakako moramo spomenuti Vinsko gospodarstvo Šoškić koje je promoviralo i organiziralo degustaciju svojega mladog ovogodišnjeg vina.

Na vrhu kod Planinarskog doma na Žitnici Gradsko društvo Crvenog križa je svim zainteresiranima mjerilo srčani tlak i šećer u krvi.
Tradicionalan pohod protekao je u veseloj atmosferi i vrlo dobroj organizaciji, a ovim događanjem se promovira projekt „Aktivan život – aktivna zajednica“ čiji je cilj uključiti što više građana u različite organizirane sportsko-rekreacijske aktivnosti, radi očuvanja njihova zdravlja i poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa.
Uskoro kreće (31.10.2017.) i sljedeća aktivnost također dio ovog hvalevrijednog projekta, a to je tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica, na kojem se očekuje veliki broj sudionika.

Slične objave

Humanitarna akcija „Dobrotom izmamimo osmijeh“

jastrebextreme

Uspješno obilježen Nacionalni dan hodanja

jastrebextreme

Čestitka

jastrebextreme