Image default
NOVOSTI

Izvrsne Jaskanke na Škrapingu

škraping 2016 13Ni olujno jugo na otoku Pašmanu nije spriječilo gotovo 1300 registriranih natjecatelja iz 11 zemalja te gotovo 500 šetača i rekreativaca koji su iz svih dijelova Hrvatske došli uživati u netaknutoj prirodi otoka Pašmana i druženju s prijateljima. Ovu jedinstvenu međunarodnu treking utrku karakterizira sjajno snalaženje u prirodi, skakanje, trčanje i penjanje na atraktivnom otočkom terenom prepunom prepoznatljivih škrapa i kamenja.

Utrka je bila podijeljena u tri kategorije: najteža Ultra koja je zbog loših vremenskih uvjeta bila skraćena na „samo“ 38 kilometara namijenjena je iskusnim sportašima, Challenger od 25 kilometara koja upoznaje sudionike sa starinama i ljepotama Pašmana te Light verzija za čiste rekreativce koji mogu uživati u 10 kilometara hodanja ili trčanja na svježem zraku s pogledom na Nacionalni Park Kornati i na cijeli Zadarski arhipelag.

2Članovi DZSIR „Jastreb extreme“ nastupili su u dvije lakše kategorije te ostvarili izvrsne rezultate: u Light kategoriji na stazi dužine od 10km u konkurenciji od 324 natjecateljica, Jana Budinšćak nakon prošlogodišnjeg drugog mjesta osvojila je izvrsno 3. mjesto, dok je Katarina Mikšaj u istoj kategoriji 7. mjestom također ostvarila jako dobar rezultat. Na stazi iste dužine u muškoj konkurenciji Mladen Budinšćak je utrku završio na 25. mjestu, a Matijas Mikšaj na 34. mjestu u konkurenciji od 182 natjecatelja. U kategoriji Challenger  na dvostruko dužoj stazi (25 km) nastupio je Robert Mrakužić te u konkurenciji od preko 330 natjecatelja do cilja došao kao 31 muški natjecatelj.

Međunarodna Škraping utrka je utrka 2. kola Treking lige, te nakon nje slijedi Istra Trek sa startom u Gračišću na kojoj će jastrebovi također pokušati uloviti što bolji plasman.

Slične objave

Planinarski uspon na Japetić povodom Praznika rada

jastrebextreme

U subotu obilježavanje Hrvatskog Olimpijskog dana i nastavak programa Hodanja do zdravlja

jastrebextreme

Vrlo uspješan humanitarni 6-satni ultramaraton

jastrebextreme