Image default
MANIFESTACIJENOVOSTI

Vrlo uspješan humanitarni 6-satni ultramaraton

BjLThvXk8MFp1SZP9bpPK3UHWFMmRDSlZbEYwrpSnMs,IW6Az-ZoHgX3AD7-xOoVrYtJ83HSuQsanUQ0tTlffqQU sklopu Poslovnog uzleta Jastrebarsko i manifestacije „Ljeto u Jaski“, četvrtu godinu zaredom DZSIR „Jastreb extreme“ u suradnji sa AK „Jastreb 99“ organizirao je Humanitarni 6-satni kontinuirani ultramaraton. Nakon prošlogodišnje uspješne istoimene akcije gdje se je prikupljao novac za stradale u poplavama u Slavoniji, ove godine trkači su u humanitarnom trčanju sakupljali novac za Inkluzivni centar za djecu Profectus.  Ovakvo trčanje i manifestacija nemaju natjecateljski karakter, već je svaki učesnik mogao otrčati koliko krugova želi i time je sudjelovao u ovom projektu. Ove godine ukupno je istrčano 873 kruga po 800 metara, a ukupno je trčalo 85 trkača (46 žena i 39 muškaraca).

Svakako treba izdvojiti one koji su po izrazitom vrućem vremenu istrčali najviše krugova, kod muškaraca je to već tradicionalno  bio jaskanski atletičar Zdenko Boban sa istrčanih ukupno 65 krugova, dok je kod žena sa 28 krugova najviše istrčala karlovačka atletičarka Gabrijela Šalković.

 

Kao i prethodnih godina i ove godine su u ovom maratonu osim samih organizatora sudjelovali i polaznici Jastrebove škole trčanja, te po prvi puta i polaznici Nordijskog hodanja u Parku. Svakako treba i spomenuti, a i zahvaliti na podršci dragim nam prijateljima i gostima koji su pomogli da ova humanitarna akcija uspije, a to su: Klub cestovnog i planinarskog trčanja Samobor sa svojim neumornim predsjednikom Željkom Oreški, te prijatelji iz Hrvatskog zagorja, Karlovca i Zagreba.

 

 

Usprkos poteškoćama u vezi sponzorstva samog humanitarnog projekta, svi sudionici su svojim dobrovoljnim prilogom omogućili da ova akcija iznenađujuće dobro uspije. Posebno treba izdvojiti gospođu Natašu Sumirat Adikusumah, predsjednicu Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja koja je u ime istoimenog sindikata donirala 5.000,00kn.

 

 

U ime organizatora Humanitarnog 6–satnog kontuiniranog maratona Mladen Budinšćak je predstavnici Inkluzivnog centra za djecu Profectus gospođi Mariji Golub uručio 6.180,00 kn čime se je ova humanitarna akcija pokazala izuzetno uspješnom. Donirani novac iskoristiti će se u radu udruge i u pomoći nabave potrebite opreme za rad sa djecom.

 

Slične objave

Održan još jedan planinarsko pješački pohod na Japetić

jastrebextreme

Tomislav Budinšćak uspješno završio 100 milja Istre

jastrebextreme

PRIJAVI SE NA SALOMON ŽUMBERAK TRAIL – OSVOJI RUKSAK

jastrebextreme