Planinarski uspon na Japetić 2015.

jastrebextreme

slide-uspun

Planinarski uspon na Japetić povodom Praznika rada

Obilježavanje Praznika rada (01.05.2015.) petu godinu zaredom će Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“ u suradnji sa jaskanskim planinarima, Gradskim društvom Crvenog križa i Turističkom zajednicom grada obilježiti organizirajući Planinarski uspon na Japetić povodom Praznika rada.

unnamed (1)Cilj ovakvoga pohoda je da potaknemo roditelje i djecu da zajednički provode što više slobodnog vremena u prirodi, na svježem zraku i obiteljskom druženju. Aktivnim bavljenjem takvog načina rekreacije, unaprjeđujemo svoj zdravstveni status, zdravije živimo i provodimo svi više vremena u prirodi, a uz to i uživamo u ljepotama Japetića i krajolika koji nas okružuje. Svi sudionici koji krenu na uspon u vremenu od 8:00-11:00h na pola puta između Šumskog dvora i Japetića, imat će priliku dobiti prigodnu majicu, bočicu vode i još neko iznenađenje koje je pripremio organizator. Kod planinarskog doma na Žitnici u sklopu pohoda Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko kontrolirat će razinu šećera u krvi i mjeriti krvni tlak. Ovu manifestaciju svake godine posjeti preko 500 sudionika, te se podjeli 350 majica i isto toliko bočica vode. U samoj organizaciji sudjeluju volonteri, koji dijele majice i vodu, te osiguravaju siguran put na planinarskom usponu do Japetića, isti ti ljudi se brinu o tome da nakon uspona se prikupi sav otpad koji sudionici ostave iza sebe hodajući do vrha na Japetiću. Planinarski uspon, održava će se bez obzira na vremenske prilike.

U sklopu ove manifestacije za sve zainteresirane Klub Koturaša Jastrebarsko organizirati će i Prvosvibanjski uspon na Japetić biciklima. Start ovog uspona je u 11:00h iz Gorice Svetojanske.

Ovaj program se realizira pod pokroviteljstvom Grada Jastrebarskog.