Image default
NOVOSTIUTRKE

Održan najuspješniji JVT2017 „Wine trail&run“ do sada

Protekli vikend u okolici Jastrebarskog održano je deveto kolo nacionalne Treking lige pod nazivom Jaskanski Vinski treking 2017 „Wine trail&run“. Ova manifestacija se u gradu Jastrebarskom održava već sedmu godinu, te su je ove godine u rekordnom broju posjetili natjecatelji iz sedam zemalja: Slovenije, Austrije, Luxemburga, Španjolske, Francuske, Kanade te iz cijele Hrvatske. Svi prijavljeni natjecatelji, abilo ih je ukupno 541, natjecali su se u tri različite kategorije: Kapljica (Light) 8km, Škropec (Active) 15km, Gemišt (Challenge) 22km. Start i cilj utrke bio je na Plešivičkim Poljanicama, a utrka se je odvijala po Parku prirode Žumberak Samoborsko gorje.

Po kategorijama su pobijedili sljedeći natjecatelji:

Kapljica (Light) žene:

 1. Elena Ban
 2. Nola Jandrečić
 3. Ivana Halapir

Kapljica (Light) muški:

 1. Josip Domjančić
 2. Goran Hek
 3. Vladimir Kamenski

Škropec (Active) žene:

 1. Maja Marukić
 2. Matea Mamić
 3. Jelena Đorđević

Škropec (Active) muški:

 1. Mario Špoljar
 2. Željko Konosić
 3. Alexis Quiot (Francuska)

Gemišt (Challenge) žene:

 1. Helena Gleđa
 2. Jelena Brezak
 3. Petra Kulić

Gemišt (Challenge) muški:

 1. Nikola Špoljar
 2. Marko Gorički
 3. Goran Lesjak

 

U sklopu ovog događanja jaskanski vinari imali su priliku prezentirati svoja vina, a mala seoska gospodarstva ugostiteljsku i turističku ponudu. Upoznavanje ljepota prirode, ugostiteljske i turističke ponude Jaske i okolice ima za cilj ova sportska manifestacija, a veliki broj natjecatelja je proveo cijeli vikend na našem području. Povećani broj noćenja pridonosi turističkom značaju našeg grada i okolice.

Ovakve utrke zasigurno imaju budućnost i postoji velika potreba za njima. Veliki broj ljudi želi upoznavati dijelove Hrvatske na ovakav način, jer im se uz sportsko natjecanje nudi i mogućnost upoznavanja ugostiteljske i turističke ponude određenog dijela naše zemlje.

Ovogodišnjoj manifestaciji potporu su dali  Grad Jastrebarsko, Sportska zajednica grada Jastrebarsko i Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, te Zeleni prsten Zagrebačke županije, a kao vrlo dobrog promotora grada i okolice prepoznali su je Turistička zajednica grada Jastrebarsko i Turistička zajednica Zagrebačke županije. Utrka se je održavala uz dozvolu i također potporu Parka prirode Žumberak Samoborsko gorje.

Organizatori Društvo za sport i rekreaciju  Jastreb extreme i ove godine su se pobrinuli da svi natjecatelji iz Jaske nose lijepa sjećanja na utrku i druženje, te da svi budu oduševljeni gostoljubivošću domaćina i kvalitetom proizvoda koje su imali priliku isprobati.

Slične objave

Uspješno održana XC MTB/CROSS GOVIĆ utrka

jastrebextreme

Održan Jap Trail 2018 i planinarski uspon za Praznik rada

jastrebextreme

Zelena čistka u šumi Gović

jastrebextreme