Image default
MANIFESTACIJENOVOSTI

Održan još jedan planinarsko pješački pohod na Japetić

Uspješno je održan još jedan planinarsko pješački pohod iz Jaske na Japetić koji je i ove godine odlično organiziralo Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“. Više od pedesetak sudionika sudjelovalo je u pohodu koji ima za cilj povezivanja i oživljavanja staze koja vodi iz centra grada Jastrebarskog do vrha kod doma na Japetiću.

Sudionici su se kretali iz Perivoja parka Erdody, pa kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola  na uspon do Planinarskog doma na Japetiću, uz nekoliko okrijepnih stanica, posebno treba spomenuti Dvorska vina Šoškić koja su promovirali i organizirali degustaciju svojega mladog ovogodišnjeg vina.

Na samom vrhu kod  Planinarskog doma na Žitnici Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je svim zainteresiranima mjerilo srčani tlak i šećer u krvi. Tradicionalan pohod protekao vrlo dobroj organizaciji i veseloj atmosferi. Cilj ovakvog događanja je uključiti što više građana u ovakav oblik organizirane sportsko-rekreacijske aktivnosti, radi očuvanja njihova zdravlja i poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa.

Iz udruge DZSIR „Jastreb extreme“ najavljuju sljedeće događanje u njihovoj organizaciji, a to je  tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica (31.10.2018.), na kojem se također očekuje veliki broj sudionika.  

Slične objave

Žumberak Trail 2023 – PUNI STARTNI PAKET

jastrebextreme

Rekordan i vrlo uspješan uspon na Japetić

jastrebextreme

Obilježen Europski tjedan sporta

jastrebextreme