Image default
MANIFESTACIJENOVOSTI

Održan još jedan planinarsko pješački pohod na Japetić

Uspješno je održan još jedan planinarsko pješački pohod iz Jaske na Japetić koji je i ove godine odlično organiziralo Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“. Više od pedesetak sudionika sudjelovalo je u pohodu koji ima za cilj povezivanja i oživljavanja staze koja vodi iz centra grada Jastrebarskog do vrha kod doma na Japetiću.

Sudionici su se kretali iz Perivoja parka Erdody, pa kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola  na uspon do Planinarskog doma na Japetiću, uz nekoliko okrijepnih stanica, posebno treba spomenuti Dvorska vina Šoškić koja su promovirali i organizirali degustaciju svojega mladog ovogodišnjeg vina.

Na samom vrhu kod  Planinarskog doma na Žitnici Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko je svim zainteresiranima mjerilo srčani tlak i šećer u krvi. Tradicionalan pohod protekao vrlo dobroj organizaciji i veseloj atmosferi. Cilj ovakvog događanja je uključiti što više građana u ovakav oblik organizirane sportsko-rekreacijske aktivnosti, radi očuvanja njihova zdravlja i poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa.

Iz udruge DZSIR „Jastreb extreme“ najavljuju sljedeće događanje u njihovoj organizaciji, a to je  tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica (31.10.2018.), na kojem se također očekuje veliki broj sudionika.  

Slične objave

Trkači cross lige Gović darovali za Uskrs slatkišima djecu

jastrebextreme

XC MTB/CROSS GOVIĆ

jastrebextreme

Započela radionica Besplatnog Nordijskog hodanja

jastrebextreme