Image default
MANIFESTACIJENOVOSTI

Uspješan planinarsko pješački pohod na Japetić

Pedesetak sudionika sudjelovalo je na ovogodišnjem Planinarsko pješačkom pohodu na Japetić, koji je odlični organiziralo Društvo za sport i rekreaciju „Jastreb extreme“. Pohod koji ima za cilj povezivanja i oživljavanja staze koja vodi iz centra grada Jastrebarskog do vrha kod doma na Japetiću. Sudionici su se kretali iz Perivoja parka Erdody, pa kroz šumu Gović preko Gornje Reke i Kupeč dola na uspon do Planinarskog doma na Japetiću, uz nekoliko okrijepnih stanica gdje svakako moramo spomenuti Vinsko gospodarstvo Šoškić koje je promoviralo i organiziralo degustaciju svojega mladog ovogodišnjeg vina.

Na vrhu kod Planinarskog doma na Žitnici Gradsko društvo Crvenog križa je svim zainteresiranima mjerilo srčani tlak i šećer u krvi.
Tradicionalan pohod protekao je u veseloj atmosferi i vrlo dobroj organizaciji, a ovim događanjem se promovira projekt „Aktivan život – aktivna zajednica“ čiji je cilj uključiti što više građana u različite organizirane sportsko-rekreacijske aktivnosti, radi očuvanja njihova zdravlja i poboljšanja tjelesnog i zdravstvenog statusa.
Uskoro kreće (31.10.2017.) i sljedeća aktivnost također dio ovog hvalevrijednog projekta, a to je tradicionalni Noćni uspon na Japetić povodom Noći vještica, na kojem se očekuje veliki broj sudionika.

Slične objave

U Jastrebarskom obilježavanje Svjetskog dana hodanja

jastrebextreme

Održan Noćni uspon na Japetić

jastrebextreme

Ajmo svi na Jap

jastrebextreme